Home > BeLife Coaching > Get personal

Get personal


Een simpele vraag of hij nu vanuit de werkgever is gesteld of iemand privé bij zichzelf afvraagt - kan juist een aanleiding zijn om een coach in te schakelen.

 

Pieter:  vraagt zich af of zijn werk nog wel bij hem past.

Zijn werkgever vraagt zich af of hij nog wel de juiste man op de juiste plek is

 

Pieter heeft het gevoel door zijn baan geleefd te worden en komt nergens meer aan toe. Hij neemt  steeds vaker werk mee naar huis (wat ook niet ten goede komt van zijn relatie). De communicatie met zijn medewerkers en ondergeschikten gaat steeds stroever.  Het is saaier en minder leuk geworden. Hij vraagt zich af of zijn werk nog wel bij hem pas.Zijn werkgever verwacht van hem dat hij anderen inspireert en motiveert en vraagt zich af of Pieter nog wel de juiste man op de juiste plek is.   

 


 

 

Middels coaching komt Pieter erachter dat de gevolgen van zijn hoge werkdruk verder doorvoeren dan hij dacht. Door zijn werk mee naar huis te nemen, heeft hij geen tijd voor zijn relatie, zijn vrienden of ontspanning. Hij beseft dat hij ook futlozer is geworden door niet meer te sporten . Zijn futloosheid kost hem energie en plezier. Door persoonlijke verdieping ziet Pieter in dat hij zelf te veel hooi op zijn vork neemt, want hij kan eigenlijk slecht nee zeggen omdat hij graag wilt dat men aardig vindt en hij aan zijn baas wilt laten zien dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt. Hij ziet nu in dat zijn acties tegenovergesteld resultaat hebben. Door dit inzicht kan Pieter werken aan zijn persoonlijke effectiviteit, weet hij duidelijker wat hij wilt en belangrijk vindt. Hij leert zijn prioriteiten te stellen en houdt hierdoor tijd over om zich weer creatief bezig te houden met uitdagende projecten en tijd voor een praatje met zijn collega’s. Zijn werk is weer leuk. De nieuwe projecten inspireren en motiveren hem weer.  Hij is meer ontspannen in zijn werk en naar zijn collega’s (maar ook privé!). Hij straalt weer energie uit en kan met zijn hernieuwde enthousiasme  zijn ondergeschikten motiveren en inspireren.  Problemen zijn weer een uitdaging om op te lossen.  Pieter  is weer in balans en  haalt daardoor juist meer uit zijn leven, hij geniet van het werk en de dingen die hij doet. Zijn werkgever ziet de persoonlijke groei van Pieter, maar ook het effect op zijn omgeving. De werkgever vraagt zich af of Pieter de andere managers ook kan leren hoe ze dit kunnen doen.  Pieter verwijst ze door naar de coach omdat hij heeft geleerd behalve dat er gekeken is naar de problemen op het werk, hij door  persoonlijke verdieping en zelfinzicht als geheel persoon is ontwikkeld en meer plezier in werk  čn privé elkaar versterkt. 

 

 

Haal het beste in jezelf of in je mensen naar boven door te kiezen voor personal coaching

 

Contact Sitemap Home
BeLife Wees jezelf, wees uniek & leef je passie en je talenten.